Big Street M.P.

Bildades: 2003
Musikstil: Akustiskt/jazz/pop
Kommer ifrån: Göteborg

BIOGRAFI:
Big street m.p. är ett projekt som införlivar olika musikstilar. Det är en mix af akustisk jazz-pop, rock, lite blues och västkust. De flesta musikerna har studerat på Musikhögskolan i Göteborg och har arbetat deltid som frilansare.


Discografi
Acoustic Kindergarten (2007) « Klicka för recension


Medlemmar:
Joel Hagen - saxofon, flöjt
Tobias Hedlund - cajon, percussion
Viktor Olofsson - gitarr, sång
Johan Brengesjö - trumpet
Isak Widmark - trummor, percussion, gitarr, bas...
Kristian Selan - gitarr, sång
Hernrik Oscarsson - keyboards


Kuriosa:
Bandet har nått betydligt större framgångar i Storbritannien än i Sverige.


Länkar:
Officiell Sida: www.bigstreet.se
Myspace: www.myspace.com/bigstreet


Recensioner:

 

BIG STREET MG PR
"Acoustic Kindergarten"
Ezra Infotainment

Betyg: 8/10

Big Street mg pr är ett stort projekt med många musiker inblandade men på denna debut är det en reducerad skara som i grunden består av Isak Widmark, Kristian Selan och Johan Brengesjö. Soundet har som titeln antyder en lekfull akustiskt ljudbild vilket faller sig naturligt eftersom akustiska gitarrer används mycket och övriga instrument framförs lågmält och soft. Det hörs att tanken har varit att just få till ett avskalat harmoniskt sound.
Bandet blandar friskt jazzpop, soft rock, en smula blues och västkust. I förgrunden ligger en rökig jazztrumpet med sordin hanterad av Johan Brengesjö vilken sätter skön jazzprägel åt det redan soulsvängiga soundet.
Bäst utan tvekan är soulrökaren "Stay" med sin Samuel Ljungblahd feeling. Den sköna softa balladen "Mercy" ligger inte långt efter. En låt som även återfinns i en uphottad rnb/souldance remix som albumets sista spår.
Med flera spår i stil med "Stay" som kontrast till ballader och softare låtar hade jag varit golvad. En liten bagatell i sammanhanget egentligen eftersom detta är en superskön mysplatta att softa ner till efter en stressig dag. För att citera djungelboken där Baloo säger till Baghera - Kom igen katten, det svänger ju!
Daniel Andersson
Publicerad i Noizegate Nusic #17